Online Diary mY pErs0Nal LifE: sweet sour ketika jdi student

Saturday, 8 December 2012

sweet sour ketika jdi student

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh ,,

=) ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sngt2 la keterujaan di sini bla sgale-galenye pasal spm selamat pergi dan jgn berani mai kt aq da (eheh takan aq mean nk bwat paper julai kut , ouh nau'zubillahiminzalik , cukop2 la , tamau dah ).............

urm nak citer, xkeysah la kalo ade y nk ckp "mcm la die sorang bdak lpas spm" .. sbb i thought msti la alkisah seseorang tu berbeza-beza .. said my hati { wutever la , sembang je lbeyh cter xpun }

sabar la, nak la ade starting dlu , ecewah . 


 urm cter psal sume2 skola y penah aq blaja dulu la..1st scul aq kat Maahad Tarbiah Islamiah, bt 8 (fom 1 je coz xthan duk ostel, bkn homesick eh.. bnyk bt0l knangan y takan aq lpe..pahit manis n suka duka bdak y bru start skola mnengah n lg b'jauhan ngan family plak tp smangat persahabatan tu y menguatkan hati y bgitu mudah mngalah ..gelak tawa riang ria tangis n kne marah sume bersame .. kne krung kt ostel 2bulan pun aci tahan je ..hurm nk citer sume mmg xabeh.. ) then pnda ke sk0la y dekat-xbpe-nk-dkat ruma la that is Maahad Al-khair Lil Banat ( sk0la ney mse fom 2 n 3..mle2 ms0k kne plak oretasi seminggu , lemah sat arr jdi .. bdak bru f2 bpe kerat sngt pun n tatau y mne pun , majoriti bdak f1 , so kwn ngan diorang je la nseb knal2 gak..then bla start skola knal ngan bdak bru gak .. duk la sbelah die sbb die pun bdak baru .. kwn la smpai la saat aq type ney tga sedang nyenyak tido kt sbelah aq ..spanjang kt sk0la neyh terlalu-lalu la bnyk kisah y kalau nk dicerita ckop untuk jadikan sebuah novel . so conclusion, sgale2 y berlalu sngt2 berharga untuk jdi 1 pengalaman y mendewasakan hidup aq hin ila hin-nk ckp la aq neyh bdak b. arab,, xblah .hehe =))  adat la bg sesetengah lepasan pmr y pndah skola len , hurm same la aq . lpas je dpat result pmr , aq ckp kat mak nk amek aliran science  {bajet pndai y sbnarnye nk amek science sbb xcited science pmr dpat a .. nmpk sngt ketidakmatangan aq dlm bwat sesuatu keputusan..} n finally t'makan juga parents aq bla abg aq suh bg aq skola kt skola lme die that is Doktor Burhanuddin .sbb sebetulnye mak aq xkasi aq pndah skola biase tp skola lme xde aliran snce so surrender jugak la jawabnye . bermule la kisah aq d smdb (skola t'akhr) kekok jgak nk biasakn diri sbb skola lme ade plaja ppuan je tp ms0k db b'cmpor siap ade non-malay lg ..n smpai abeh sk0la skunk ney pun masih susa nk xb'tgor ngan plaja lelaki ..bknnye nk mnyombong tp mmg fitrah kejadian aq mcm ni..huhu..sk0la neyh bnyk bg aq knangan tau ! lbeyh2 sbb aq duk ostel slame 2 taun , ngan kisah2 waden2 nye la , senior2 la , citer hot la .. ckop untuk bwat aq t'senyum sendiri bla ingt blek ..hurm abeh suda pasal skola2 y penah aq jejakkn kaki menambah ilmu didada . ewah puitis aq pg2 buta nih .


so skunk nk citer kisah sepanjang mghabeskan mse 2 taon nk sudahkan spm ni . uiihh betape la susah spm ni rupenye,, naknye plak sume subjek aq amek 11 .. beratnye nak bwak tu tatau  nk umpamakan mcm ape , kne rase sendiri la weyh .huhu .. start fom 4 da ade xtra klas ptg, s0 ble da ms0k f5 lg b'gnde2 hendaknye ..hhahah.. pg ptng ade klas .. xck0p tu , mlam pun ade gak .. huh  xcerdik2 lg aq tatau la (mcm kutuk diri sndiri je ) hurm xkisah la kan  tp y pasti mmg jdi student fom5 ni b'kejar sne sni smpai xck0p tanah nak jalan..heh nak auta xagak.. huhu tp kalo kte ade klas y cancel , tdo gak ptg tu(prep ptg mmg takan p la kalo waden xjmput dr dorm =) ,, tension ngan homwek kne siapkan tu mmg sat sngt je mse cg bg .. xsiap b'arab , ustaz kasi fresh otak suh turun tgkt bwah n siapkn homwek tersebut di koridor laluan utama guru-guru ,, terbaekkk!! hhahaha , nseb kna ramai2 .. huhu.. sepakat bawa berkat , bek pnya 1 klas 1 hati 1 jiwa xbwat homwek ..len kali bwat mcm tu eh .. kalo sejarah standard la pkul gne pmbarih .. huhu tp pedih gak arr .. subjek2 len juz cg bsing2 gitu je .. pling disukai time chemistry , wpun datang sebukit demi sebukit homweknye tetap kte0rang biarkn sebukit itu juga untuk disubmit kat cg tanpe ditarah sbb ckgu tu alahai kesabarannye xpenah b'kurang, bertambah je tg0k wpun kekadang terkandas gak skit .. sayang cg !! ( jgn bwat mcm tu tau ssape y amek chemist spm nti sbb sbjek tu antre sbjek killer tau ) bm plak cg salu sebut =) korang ni da bkn katak bwak tempurung tp bawah tanah trus , sbbnye bla cg tnya tader y sponsor diri nk jwb . mne cg xbengang .. hohoho ... hurm mmg takkan bole abes la kalo nk cerite sume .... bnyk lg citer2 manis tp phm2 la kalo nk habaq pun ... (xkeysah la kalo nk ckp aq neyh SS , bg aq ape y aq rase neyh juz terbaekkk sngt2 n aq percaye bhwa stiap orang pun mmg ade kisah2 y lg mnarik dr aq tp cume aq nk luahkn je citer aq tkot2 la kalo aq t'lpe bole tgok blek n save blek dlam draft otak )



 k la da 2 stengah pg skunk ... tu je la nk share , moga pndangan y keluar dr korang positif je la .. assalamualaikum ..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments:

  1. sungguh seronok kngnn sekolah dan belajar bersama...

    ReplyDelete
  2. huhu betol3 , kini semuanya tinggal kenangan

    ReplyDelete

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen